23948sdkhjf

Konflikt mod to vognmænd

SiD har iværksat en konflikt mod to nordjyske vognmænd, fordi de ikke vil indgå overenskomst.

De to vognmænd er Kaj Aage Andersen og sønnen Jens Andersen, begge fra Tårs ved Hjørring. De to firmaer beskæftiger i alt 20 chauffører. Ifølge Peer Vestergaard Sall, forretningsfører i SiD's Transport- og Servicegruppe rejste SiD 1. juni i fjor krav om overenskomst for chaufførerne.

"Da vognmanden ikke ville snakke med os, varslede vi konflikt den 6. december," oplyser Peer Vestergaard Sall til Lastbil Magasinet. "Konflikten har kørt siden søndag den 6. januar kl. 18 hos begge vognmænd, og 11 af chaufførerne er omfattet af konflikten. Den 26. januar gik ansatte under AHTS samt i benzin- og oliebranchen i sympatikonflikt, og den 30. januar sker det samme på HK-området."

Kan ikke skifte under konflikt

De 11 chauffører, der er i konflikt, er medlemmer af SiD. Et par af de øvrige chauffører er medlemmer af Kristelig Fagforening, mens en enkelt er medlem af de selvstændiges arbejdsløshedskasse ASE. Ifølge Peer Vestergaard Sall har næsten alle chauffører været organiseret i SiD.

"Trusler om fyring har dog fået flere af dem til at søge om overflytning til Kristelig Fagforening. Det kan imidlertid ikke lade sig gøre, så længe vognmændene er konkfliktramt," siger Peer Vestergaard Sall.

Lastbil Magasinet har kontaktet vognmand Kaj Aage Andersen for at høre hans version af sagen. Han bekræfter, at der er en konflikt, men derudover ønsker han ikke at kommentere sagen.

De to vognmænd i Tårs kører for Danzas i Norge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078