23948sdkhjf

To gasoverfald på samme tid og sted

Birger Skotte, Gedser, blev gasset, mens han lå og sov på en rasteplads i Tyskland. Det var ikke nødvendigt for ham at alarmere politiet. Betjentene var allerede tilkaldt af en tjekkisk kollega, som havde lidt samme skæbne i løbet af natten.

”Politiet har en formodning om, at gerningsmændene har brudt centrallåsene til min Volvo op ved at sætte en tennisbold på låsen og slå til. Det er efter deres mening trykket, der får låsen til at springe op,” siger tidligere eksportchauffør Birger Skotte, Gedser.

I går fortalte vi på hjemmesiden om chaufførens oplevelse i forbindelse med et voldeligt overfald på en belgisk kollega på en rasteplads nøjagtig tre måneder senere. De to voldsomme begivenheder har bevirket, at Birger Skotte har kørt sin sidste tur som chauffør – både i udlandet og i Danmark.

”Som tingene udvikler sig med flere og flere overfald på chauffører, varer det garanteret ikke længe, inden det også bliver hverdag her,” mener han.

Hørte ikke vækkeuret

Ud på aftenen 23. juli kørte Birger Skotte ind på rastepladsen ved Wuppertal i Ruhr-området og gik til ro. I forvejen holdt der 10 til 12 andre lastbiler.

”Jeg vågnede lidt i otte næste morgen, helt ør i hovedet og med tørre øjne. Bildøren stod på klem, og jeg kunne se, at der var flyttet rundt på mit tøj og mine dokumenter, men der var ingenting taget,” fortæller Birger Skotte.

Chaufføren kunne også konstatere, at skuffen i køjen var åbnet, og bagefter har han svært ved at leve med, at nogen har været så tæt på ham, mens han var bedøvet.

Hvor lang tid, chaufføren havde mistet jordforbindelsen på grund af gassen, aner han ikke, men hans vækkeur var sat til at ringe klokken seks, fordi han skulle køre videre senest klokken syv.

Ikke også dig!

Da Birger Skotte kom lidt til sig selv, gik han ind for at drikke kaffe. Han fortalte i cafeteriet, hvad der var sket.

Birger Skotte: ”Ham derinde sagde, "det skal du fortælle politiet, de holder lige udenfor." Jeg kontakter den ene betjent og forklarer, at jeg har på fornemmelsen, at jeg er blevet gasset. Nå, ikke også du, siger han.”

Det viser sig, at politiet er tilkaldt af et tjekkisk par, som også mener de er blevet gasset. Modsat den danske chauffør er deres bil ryddet for alt af værdi.

Birger Skotte bliver noget rystet, da en af betjentene kan fortælle, at tjekkerne er nummer nitten og han selv nummer tyv,e som er gasset inden for kort tid på rastepladser tæt på Wuppertal.

”Så det er tilsyneladende hverdagskost i området,” siger han.

Med på stationen

Efter Birger Skotte har ringet hjem til vognmanden og fået grønt lys for at vende om og returnere til Danmark, tager både han og tjekkerne med på politistationen i Wuppertal, hvor de afgiver forklaring samt vand- og blodprøve.

”Jeg har ikke hørt noget om resultatet af prøverne, men politiet mente, at gerningsmændene benyttede kulsyre,” siger han.

Birger Skotte mener, at problemet med overfald og gasning af chauffører må være en fælles sag for EU-landene, da problemet findes mange steder.

”EU kan ikke bare sige, at det er et nationalt problem, for det danske retsvæsen har ingen kompetence ved overfald, der sker i udlandet. Vil man ikke gøre noget, viser det så med al tydelighed, at chaufførernes arbejde er undervurderet,” mener han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078