23948sdkhjf

Fakturabelåning med falske fjer

Selv om All-round Trading ApS hang med den økonomiske bagende, lykkedes det ifølge anklageren tre af de tiltalte i Odense at hive penge ud af finansieringsselskaber med fiktive fakturaer.

Usandsynligt.

Sådan betegnede anklager Annette Krogsgaard historien om, at All-round Trading ApS skulle have købt 48 udtjente firehjultrækkere fra US-Army i maj 1999, som så blev sejlet til Marokko, sendt videre til Malaga, transporteret til Danmark af en spansk vognmand for så i sidste ende at blive sendt op til køberen, en norsk forretningsforbindelse.

Det der undrer hende endnu mere, er, at der ikke figurer en regning fra den spanske vognmand for transporten her til landet.

Der er tre tiltalte i forholdet, som for tiden oprulles ved Retten i Odense. Det er Brian Fredsted, Haderslev, Bent Jacobsen, Odense Arrest, og Bent Nymand Kristensen, Langeskov.

Bestilt arbejde

Det nu konkursramte selskab BNK Transport ApS, Vejle ved Bent Nymand Kristensen (senere ejer af La Cima, red.) blev ifølge sin forklaring bestilt af All-round Trading ApS folkene Bent Jacobsen og Brian Fredsted til at transportere køretøjerne hjem, og der findes også to fakturaer, som anklageren kalder fiktive på ydelsen. Den ene lyder på 58.750 kroner og den anden på 352.000 kroner.

Med fakturaerne i hånden begyndte cirkuset. Fyn Factoring A/S går ind på at belåne dem til 80 procent, men for at det kan ske, vil man se papir på All-round Trading ApS.

Det sker i form af regnskabet fra 1998, hvor der var en anden ejerkreds, og samtidig siger Bent Nymand Kristensen god for firmaets betalingsevne ved kreditvurderingen.

De dele udløser 328.000 kroner.

Helt sikker i sin sag vedrørende betaling er Bent Nymand Kristensen ikke, for han debitorforsikrer oveni.

Ikke materiel

Da Bent Nymand Kristensen ikke selv har materiel til transporten - de amerikanske biler er 2,5 meter i bredden - finder han en spansk vognmand til at tage sig af tingene.

Det sker dog uden at fortælle det til Fyn Factoring.

Tilsyneladende er der så ikke en sjæl, der har set firehjulstrækkerne.

Brian Fredsted erindrer overhovedet ingenting om aftalen med BNK. Bent Jacobsen er ikke afhørt endnu, og Bent Nymand Kristensen fastholder, at køretøjerne er leveret, og at der forefindes to fragtbreve, som gerne skal befinde sig hos kuratoren for La Cima. Til gengæld har den spanske vognmand, som gjorde turene til Danmark, aldrig sendt en regning.

Mens Bent Nymand Kristensen påstod i retten, at han, Bent Jacobsen og Brian Fredsted havde holdt møder om transporten Spanien/Danmark, så forklarede Brian Fredsted, at han kun havde været på BNK´s kontor i Vejle én enkelt gang i en helt anden forbindelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062