23948sdkhjf

Det kneb med den fynske hukommelse

La Cima ApS blev i Skifteretten repræsenteret af tidligere direktør Bent Nymand Kristensen og direktør og chauffør Ruddi William Sofus Sørensen. De havde totalt glemt, hvor mange penge, der stod på kontoen. Til gengæld kunne de huske 13 registreringsnumre på stående fod. Bent Nymand Kristensen er i øvrigt aktiv i et par andre selskaber.

Lidt af en parodi udspillede sig i Skifteretten 10. juli 2001, da der blev afsagt konkursdekret over La Cima ApS, Nattergalevej 14, Langeskov.

Selv om det egentlig var Ruddi William Sofus Sørensen, Dalagervej 118, Horsens, der var direktør i det konkursbegærede selskab, var det den tidligere direktør Bent Nymand Kristensen med samme adresse som firmaet, der førte ordet.

Udover at Ruddi William Sofus Sørensen havde direktørtitlen, som han "arvede" efter Bent Nymand Kristensen 17. oktober 2000, så sad han til dagligt bag rattet i en af de leasede biler.

På konkurstidspunktet var der 17 køretøjer hos La Cima – alle fra MB Finans, og af dem kunne de to repræsentanter altså huske hele 13 registreringsnumre.

Helt svedt ud

Knap så god var hukommelsen så, da retsassessor Eva Vester Andersen ville vide, hvor mange penge, der stod på firmaets konto i Svendborg Sparekasse. Der blev Bent Nymand Kristensen svar skyldig, men han kunne dog fortælle, at politiet få dage forinden havde konfiskeret alt regnskabsmateriale og firmaets edb-udstyr.

Det blev også forklaret i Retten, at biler, køretilladelser og registreringsattester befandt sig hos Galten Lastvognsservice med henblik på, at G.A. Transport ApS skulle overtage leasingforpligtigelserne.

Det må så undre, hvad G.A. alias Tommy Bob Axelsen skal med La Cimas tilladelser, da man som bekendt ikke kan køre på andre firmaers papirer, og køretilladelserne skal i øvrigt returneres til Færdselsstyrelsen i forbindelse med konkurs.

Vi undersøger nu, om de er leveret tilbage til styrelsen.

Krav fra SiD

Efter et turbulent år på vejen blev det Chaufførernes Fagforening, Horsens, der på vegne af et medlem indgav konkursbegæring med La Cima. Faglig sekretær Hans Rasmussen fortæller, at på grund af klientellet, der færdedes hos selskabet, var hans medlem ikke helt vild med at indgive begæringen, men til sidst mistede han tålmodigheden.

Kravet lød på 60.000 kroner. Det protesterede Bent Nymand Kristensen over. Han mente, La Cima stod med et modkrav.

Det kunne han så ikke bevise på grund af det beslaglagte edb-udstyr.

Da passiverne endelig var gjort løseligt op på dekretdagen, lød beløbet på en halv snes millioner. En af dagene foreligger der dog en færdig kreditorliste, som vi vender tilbage med.

Stiftet i 1998

Selv om La Cima kun var aktivt på vejen et års tid fra 2000, så går selskabets historie tilbage til 1998, hvor det blev stiftet 17. november af Tinus Lassen, Odense og Claus Ciampi Pedersen, Odense.

”Selskabet importerer lædervarer fra Italien og sælger direkte til forbrugeren. Omsætningen er ikke tilfredsstillende, men det har taget længere tid end forventet at få skabt de nødvendige kontakter til kunder og leverandører.”

Sådan står der i ledelsens beretning underskrevet af Tinus Lassen for året 1. juni til 31. december 1998, hvor der var et negativt resultat på 56.225 kroner og en gæld på 108.671 kroner.

I næste regnskab for 1999 er det direktør Bent Nymand Kristensen, som har sat sine initialer. Han indtrådte 20. november 1999, og med ham skiftede selskabet formål.

”Selskabets primære aktivitet har bestået i vognmandsforretning. Årets drift har ikke været tilfredsstillende. For det kommende år forventes der et positivt resultat. Hele anpartskapitalen besiddes af Bent Nymand Kristensen.”

Årets resultat på 53.587 kroner ender i 2.638 røde kroner, da underskuddet fra forrige år på 56.225 kroner er trukket fra.

Mere selskabelighed

En kort levetid fik også H L Trading A/S. Langeskov. Her figurerede Bent Nymand Kristensen i bestyrelsen, da selskabet blev skiftet 1. oktober 2000. Men han fratrådte igen allerede januar 2001. Selskabet er nu under konkurs, uden at der er offentliggjort regnskab.

Der er heller intet regnskab for BNK Transport ApS, Vejle, som er under konkurs. Dekret blev afsagt i august 1999.

Stifter og direktør i selskabet var Bent Nymand Kristensen.

Er aktiv endnu

Der skal så tilsyneladende mere end et par konkurser til at knække Bent Nymand Kristensen. Januar 2001 stiftede et selskab ved navn Panford ApS, København, selskabet H. C. Hansens Eftf. ApS. Det har endnu ikke været muligt at finde frem til, hvilke personer der gemmer sig bag Panford. Men 5. oktober tiltrådte Bent Nymand Kristensen som adm. direktør.

Samme titel har han i SCSK 5844 ApS, som er stiftet som et skuffeselskab af et advokatfirma fra København. Her overtog Bent Nymand Kristensen ledelsen pr. 1. december 2001, og der figurerer ikke andre personer i bestyrelsen.

Læs også artiklen: ”Regnskabets time er kommet til Fyn.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048