23948sdkhjf

Simonsens store privatforbrug

Det er begrænset, hvor mange penge der er i Simonsens bo. Til gengæld er de foreløbige krav opgjort til godt syv millioner kroner, men kurator og politi er stadig ikke færdige med at vende tingene. Et betydeligt privat overforbrug kan være en af årsagerne til, at læsset væltede.

227.825,87 kroner. Det er ifølge den foreløbige opgørelse aktiverne i konkursboet Simonsen Transport A/S, Holstebro, mens passiverne indtil nu er opgjort til 7.461.017,95 kroner.

Det oplyser kurator, advokat Kristian Dalsgaard, Holstebro i oversigten over aktiver og passiver hos Simonsen Transport A/S.

Samtidig påpeger kurator en lang række uafklarede uregelmæssigheder. Det er blandt andet i forhold til bestridte ejerforhold i køretøjerne, manglende regnskabsmateriale og vanskeligheder ved at fremskaffe oplysninger fra direktionen og bestyrelsesmedlemmerne.

Mangelfuldt regnskab

2. januar 2001 blev der afsagt konkursdekret mod Simonsen Transport A/S ved Retten i Holstebro.

Her blev det samtidig oplyst, at selskabet med virkning fra 15. november 2000 havde overdraget virksomheden til Simonsen Transport af 2000 ApS.

”Ved konkursdekretets afsigelse blev kurator overgivet en større mængde originalt bilagsmateriale. Materialet angaves af selskabets ledelse at udgøre det samlede og komplette bilagsmateriale for selskabet, med dertil hørende udskrifter af selskabets bogholderisystem. Det er efterfølgende af kurator konstateret, at det regnskabsmæssige materiale er mangelfuldt, og der er ingen mulighed for på det foreliggende grundlag at forklare afvigelser mellem det forefundne og tidligere udarbejdede regnskaber for selskabet,” fortæller kurator Kristian Dalsgaard i sin redegørelse.

Politianmeldelse

Efter kurator havde konstateret uregelmæssighederne, anmeldte han forholdene til politiet, så det bliver etatens opgave at rede årsagen ud til de manglende bilag.

”Herunder om der eventuelt måtte være yderligere aktiver at tage til indtægt for boet, da politiet samtidig blev anmodet om at undersøge, hvorvidt der har fundet strafbare dispositioner sted.”

Det endelige resultat af politiets undersøgelser forligger endnu ikke.

Samarbejdet hinker

Kristian Dalsgaard er undervejs stødt ind i et andet problem.

Familien Simonsen har ikke udvist den store interesse for at hjælpe kurator med at udrede trådene i den spegede sag.

”Der har været betydelige vanskeligheder med at fremskaffe supplerende oplysninger om selskabets forhold fra bestyrelsesmedlemmer, direktion og tidligere bestyrelsesmedlemmer samt ansatte, hvilket har vanskeliggjort arbejdet,” oplyser kurator.

Advokaten mangler således en række papirer fra den tidligere ledelse om virksomhedsoverdragelsen. De skal bruges til at vurdere det lovlige i selve overdragelsen.

Kurator mangler også en oversigt over de værdier, som er overdraget. Den skal han bruge til at vurdere, om der er grundlag for et eventuelt omstødelseskrav.

En stor levefod

”Med hensyn til årsagerne til konkursen kan det oplyses, at kurators foreløbige undersøgelse tyder på, at der af ledelsen er hævet vederlag, som muligvis overstiger det sædvanlige til ledelsen i lignende selskaber, og under alle omstændigheder har givet betydelige likviditetsvanskeligheder,” forklarer Kristian Dalsgaard.

Han påpeger også, at der gennem driften er oparbejdet tiltagende gæld. Blandt andet til Shell og Told og Skattestyrelsen, samt at Simonsen via den ordinære drift har haft stigende vanskeligheder ved at skaffe den fornødne likviditet til løbende indbetalinger til især disse to mellemværender.

Om de økonomiske vanskeligheder er markedsbestemte, kan kurator ikke afgøre ud fra det foreliggende.

Endnu et par opgaver

Inden Kristian Dalsgaard kan slå den endelige streg, venter der endnu et par opgaver. Kurator har nemlig over for to leasingselskaber bestridt deres ejendomsforhold til de fem køretøjer. Derfor vil advokaten ikke afvise, at der venter en retstvist forude for at få tingene afklaret.

”Endvidere er det kurators hensigt at foretage en analyse af virksomhedsoverdragelsen. Herunder i hvilket omfang den skal respekteres af boets kreditorer, og i givet fald i hvilket omfang der er knyttede omstødelige dispositioner hertil, samt i hvilket omfang der måtte være en uafsluttet mellemregning fra den påberåbte virksomhedsoverdragelse indgået pr. 11. november 2000.”

Til sidst mangler Kristian Dalsgaard at undersøge en række økonomiske dispositioner. Han vil desuden kigge på, om der ved konkursen er grundlag for at gøre ledelsen ansvarlig for konkursboets eller kreditorernes tab.

Sparsom dividende

Kurator slutter sin redegørelse af med at påpege, at der for nuværende ikke findes midler til dividende til simple kreditorer.

Han har dog forventning om, at der ved den videre behandling af boet kan tilgå yderligere aktiver. Derfor kan han endnu ikke udtale sig endeligt om dividenden til de simple kreditorer, som tegner sig for et samlet krav på 7.099.100,99 kroner.

”Dog skønnes det, at dividenden til de krav ikke kan komme til at overstige 30 procent i gunstige tilfælde.”

Læs også artiklen dags dato: ”Oversigt over aktiver og passiver.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062