23948sdkhjf

50 millioner til Euro3 lastbiler

Beløbet, der er med på den nye finanslov, er et konkret resultat af DTL's forhandlinger med skatteministeren. Drøftelserne fortsætter, og der forventes et samlet resultat midt i november.

Der afsættes 50 millioner kroner på næste års finanslov til støtte til vognmænd, der køber lastbiler med nye Euro3 motorer.

Miljøstøtten er med i den del af finanslovsforliget, der er indgået mellem regeringspartierne og CD. Aftalen er et konkret resultat af DTL's forhandlinger med skatteministeren om støtte til erhvervet.

For at reducere luftforureningen ydes næste år et tilskud på cirka 10.000 kroner pr. lastbil, der opfylder Euro3 normerne, inden det bliver lovpligtigt fra 1. oktober 2001.

Der gives også støtte til allerede indregistrerede lastbiler med Euro3-motorer.

Ændret betaling for syn

Samme finanslovsforlig indebærer også en ændring af betalingen for frivilligt syn. Efter at betalingen for frivilligt syn blev forhøjet i marts 1999, har regeringen og CD efter ønske fra DTL erkendt, at det især har betydet en administrativ byrde for vognmændene. Derfor skal betalingen ændres i en mere smidig og fleksibel retning.

Ændringen ventes at give en besparelse for vognmændene på cirka 3,2 millioner kroner.

Ekstra afgift på traktorer

Den nye finanslov betyder også, at indregistrerede erhvervstraktorer pålægges en ekstra vægtafgift, der vil indbringe staten omkring 40 millioner kroner næste år.

Lovændringen mere end tredobler den hidtidige vægtafgift.

Ændringen rammer primært maskinstationer, kommuner og amter. Erhvervstraktorerne er især blevet benyttet til forskellige former for godstransport på vejnettet.

Samtidig vil der fra årsskiftet ske en forhøjelse af gebyret på prøvenummerplader fra 20 kr. til 100 kr. pr. døgn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063