23948sdkhjf

Godt nyt til lastbilchauffører: 52 ekstra p-pladser til lastbiler på rasteplads Skærup Vest

Fredag den 24. marts vil lastbilchauffører, der holder ind på rastepladsen Skærup Vest syd for Vejle, have lettere ved at finde en parkeringsplads og få sig et tiltrængt hvil. Vejdirektoratet står nemlig klar med 52 nye parkeringspladser til lastbiler.


Med det stigende antal lastbiler i Trekantområdet har parkeringspladserne på rastepladsen Skærup Vest været i høj kurs de senere år. Nu firdobler Vejdirektoratet kapaciteten på pladsen, så de nuværende 17 parkeringspladser til lastbiler bliver udvidet til i alt 69 parkeringspladser.

Transportminister Thomas Danielsen siger:


- Transportbranchen løfter vigtige samfundsopgaver, som vi alle er afhængige af hver eneste dag. Det stiller store krav til branchen, og derfor er det glædeligt, at vi kan bidrage til at gøre det nemmere for chaufførerne at finde en parkeringsplads, når de skal holde hvil. En firedobling af kapaciteten på Skærup Vest kan forhåbentlig mærkes hos chaufførerne, og så ser jeg frem til, at endnu flere parkeringspladser til lastbiler bliver klar i løbet af i år.

De 52 nye parkeringspladser på Skærup Vest sætter gang i endnu et år med udvidelser af landets rastepladser. Sidste år indviede Vejdirektoratet 17 nye parkeringspladser på rasteplads Øster Løgum Vest i Sønderjylland,12 ekstra på rasteplads Harte Nord vest for Kolding og 20 nye på rasteplads Nørremark syd for Horsens.

Støjvold giver nattero til lastbilchaufførerne

Mellem rasteplads Skærup Vest og motorvejen har Vejdirektoratet etableret en fire meter høj støjvold, som både dæmper støjen på rastepladsen for de overnattede lastbilchauffører og afskærmer rastepladsen fra motorvejen.

For at afskærme de omkringliggende ejendommene mod lyset fra pladsen er der også blevet anlagt en ekstra jordvold mod syd. Voldene er bygget op af den jord, der er blevet gravet væk i forbindelse med udvidelsen.

Projektleder Charlotte Veiss-Pedersen, Vejdirektoratet, siger:


- Vi glæder os til at kunne byde mange flere lastbilchauffører velkommen på rastepladsen, der nu har det største antal p-pladser til lastbiler langs de danske motorveje. Det har været vigtigt for os at sikre, at det skal være trygt og behageligt at befinde sig på rastepladsen. Derfor har vi anlagt støjvolden, der skal minimere støjen for dem, der opholder sig i picnicområdet og for de lastbilchauffører, der skal overnatte.

Hen over foråret vil Vejdirektoratet tilplante støjvolden med hjemmehørende arter med fokus på at skabe så stor biodiversitet som muligt.

Udvidelsen af rastepladsen ved Skærup Vest udspringer af ”Infrastrukturplan 2035”, hvor der er afsat en pulje på 65 millioner kroner til at øge parkeringsmulighederne på ni rastepladser langs motorvejsnettet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078