23948sdkhjf

Verdensnyhed for slamsugere går i produktion

I et nyt samarbejde mellem el-lastbilproducenten DesignWerk og slamsugerfabrikken Kaiser har verdens første elektriske slamsuger med vandgenbrug set dagens lys.

Aquastar EV er navnet på nyheden, som er den første fuldelektriske af sin slags fra producenten Kaiser med base i Liechtenstein. El-slamsugerens prototype er bygget i en 3-akslet udgave med en ganske imponerende ydeevne målt på spule- og sugekapaciteten.

- Med vores eksklusive schweiziske partner DesignWerk har vi fundet en e-mobilitetsekspert, som tilbyder den rigtige løsning til vores energikrævende anvendelse, siger Daniel Laubscher, teknisk direktør i Kaiser Group.

Den elektriske udgave af Aquastar-serien er udstyret med en batterikapacitet på op til 508 kWh. Det gør det ifølge fabrikken muligt for køretøjet i indsats i op til 8 timer uden at skulle genoplades – naturligvis afhængig af opgaven og køretøjets brug. Slamsugerbatteriet kan lades med op til 350 kW og dermed nå fuld opladning på ca. 1 time og 20 minutter.

Kunder med kendskab til den konventionelle Aquastar får den samme pumpekraft i den el-versionen. To højtydende elektriske kraftudtag sikrer en spule-kapacitet på op til 300 liter i minutter og en sugeeffekt på op til 3.100 m3/t.

Kaisers beregninger viser, at Aquastar EV i gennemsnit vil spare 21.000 liter diesel om året, og el-slamsugeren er målrettet både private kunder og lokale myndigheder, der er klar til at påbegynde omstillingen af driften til fremtidens krav om CO2-neutralitet.

-Bæredygtighed spiller en stor rolle for vores produkter. Vi er særligt stolte af også at være innovationsdriver og teknologileder i el-sektoren, siger Daniel Laubscher.

I Danmark importeres Kaisers produkter af forhandleren Midttank Billund, og her har man allerede mærket interessen for elektriske slamsuger. Kunderne har især behov for at se de elektriske udgaver udrullet i 3- og 4-akslede konfigurationer for at få hul på den elektriske omstilling af branchen.

-Vi har været på rundtur og talt med nogle forskellige af de større aktører, og der blev da vakt en vis interesse, da de hørte, hvad vi havde gang i. Det er især københavnerfirmaer og til opgaver i større byer, hvor der ikke køres så mange kilometer, at den her vil være relevant i første omgang, siger Carsten Nielsen, salgskonsulent ved Midttank.

Det er især den kraftige pumpekapacitet, som skiller Aquastar EV ud fra andre tidligere modeller af el-slamsugere – og det, at den allerede nu leveres med 3 aksler, og formentlig også 4 aksler umiddelbart derefter.

Den første prototype er allerede solgt til et schweizisk firma, og Kaiser er i gang med at bygge på en ny. Har man interesse, er der forholdsvis gode muligheder for at få leveret inden for overskuelig tid.

-Der er lang leveringstid på andre områder, men det, vi hører fra dem, er, at vi snakker om inden for et år, fra man beslutter sig, fortæller Carsten Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125