23948sdkhjf

Carlsberg tager endnu et elektrisk skridt

Den danske bryggerikæmpe tager det næste skridt i sin elektrificeringsrejse med Einride

Sidste år startede Carlsberg et samarbejde om elektrificering med den svenske transport- og teknologivirksomhed Einride. Dengang var det bryggeriets lagertransporter fra bryggeriet til det eksterne lager i Falkenberg, der blev elektificeret.

Nu meddeler Carlsberg, at de udvider deres samarbejde med Einride. Denne gang vil transporterne mellem bryggeriet i Falkenberg, fabrikken i Ramlösa og omlastningsterminalerne i Göteborg, Malmø og Helsingborg blandt andet blive elektrificeret.

– Vi indledte vores samarbejde med Einride efteråret 2022, da vi elektrificerede de tunge lagertransporter i Halland. Foråret 2023 udvidede vi samarbejdet ved at tilføje endnu en elektrisk lastbil, der dagligt kører mellem Falkenberg og Ramlösa. Nu investerer vi stort i en bæredygtig transportløsning for det sydlige og vestlige Sverige, som vil bidrage væsentligt til at reducere vores klimaaftryk," siger Peter Hammarstedt, administrerende direktør for Carlsberg Sverige, i en kommentar.

Bryggeriet vil have otte elektriske lastbiler med trailere i drift på ruterne fra næste efterår. Køretøjerne vil være udstyret med Einrides mobilitetsplatform, Einride Saga, og ud over det vil transportfirmaet installere opladningsinfrastruktur til Carlsberg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141