23948sdkhjf

Brand i grisetransport spærrede motorvej - politi hjalp med aflivning

Der blev mandag klokken 12 genåbnet på Østjyske Motorvej efter uheld med grisetransport

Et færdselsuheld med en dyretransport i brand på E45 spærrede mandag motorvejen ved Aarhus.

Motorvejen var spærret, efter at der tidligt mandag morgen opstod brand i en grisetransport, der var på vej i sydgående retning.

Politiet modtog en anmeldelse om branden klokken 03.54. Den blev slukket lidt over halv fem.

I forbindelse med branden løb der grise rundt på og omkring motorvejen, som blev spærret i begge retninger. Flere af dem endte med at blive aflivet. En opgave, som politiet hjalp med til. De første skud blev løsnet klokken 04.10, oplyser politiet.

- Flere af grisene var kommet til skade, mens andre havde været udsat for en voldsom stressfaktor i forbindelse med episoden, siger politikommissær Mikkel Møldrup fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Derudover løb der grise rundt i mørket på motorvejen til fare for trafikanterne i morgentrafikken, hvorfor vi besluttede, at de skulle aflives hurtigst muligt.

Ved syvtiden blev der åbnet et enkelt spor i nordgående retning. Omkring klokken 08.30 blev der åbnet helt i nordgående retning. Ved middagstid blev sydgående spor genåbnet.

- Episoden har medført en del trafikale gener på de fleste vejstrækninger i den vestlige del af Aarhus, og opgaven har også krævet en større indsats fra myndighederne, siger Mikkel Møldrup.

- Vi har nu haft en drone i luften for at få et overblik over situationen, og de sidste overlevende grise er efterhånden blevet fundet og sat på en dyretransport for at blive kørt væk fra stedet.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078