23948sdkhjf

Volvo Trucks fik sit bedste år nogensinde

Volvo Trucks fik i 2022 sit bedste år nogensinde i virksomhedens historie. Den globale lastbilproducent leverede 145.195 lastbiler i 2022, en stigning på 19 % fra 2021, hvor der blev leveret 122.525 Volvo-lastbiler globalt. Volvo Trucks øgede også sin markedsandel i segmentet for tunge lastbiler (≥ 16 tons totalvægt) på 41 forskellige markeder globalt.

De rekordhøje leverancer og stigningen i markedsandele skal ses i lyset af de problemer, der prægede de globale forsyningskæder i hele 2022.

- Set i lyset af den usikre og svære tid, vi lever i, har vi haft et fantastisk år. På trods af udfordringerne i forsyningskæderne med efterfølgende forstyrrelser i produktionen lykkedes det os at øge vores volumener markant og få lastbilerne ud til vores kunder, så de kan vokse og styrke deres forretninger. Det er takket være vores tætte samarbejde med vores leverandører samt det hårde arbejde, der udføres i vores egen organisation og hos vores forhandlere, siger Roger Alm, President for Volvo Trucks.

I Europa fik Volvo Trucks i 2022 en markedsandel på 18,2 %, hvilket er den højeste nogensinde, og Volvo Trucks er markedsleder i flere europæiske lande. Virksomheden øgede også sine markedsandele i Nordamerika og Australien til henholdsvis 10,8 % og 17,0 %. I Brasilien øgede Volvo Trucks sin markedsandel til 24,6 % og blev dermed markedsleder for første gang nogensinde*.

- Vi har med succes lanceret nye produkter og tjenester i løbet af året, og vi har også solgt biler til mange nye kunder. Den feedback, vi får fra kunderne, er, at de virkelig påskønner og værdsætter den høje kvalitet og gode brændstoføkonomi, som kendetegner vores lastbiler. Samtidig roser de også den professionelle og hurtige support, de får fra vores omfattende forhandler- og servicenetværk. Alle disse faktorer bidrager jo til deres egen lønsomhed, fastslår Roger Alm.

Førende inden for elektrificeret transport

Som den første globale producent af tunge lastbiler startede Volvo Trucks i 2022 serieproduktion af kraftige, elektriske lastbiler. Leverancerne af el-lastbiler viser nu tydeligt en positiv og stigende tendens, og USA, Tyskland, Holland, Norge og Sverige er i dag de største markeder for Volvos elektriske lastbiler.

- Mange af vores kunder både i Europa og globalt har taget hul på elektrificeringen i løbet af året. De ser tydeligt, at nul-emissionstransport er en voksende og spændende forretningsmulighed. Jeg er meget sikker på, at denne tendens vil fortsætte og hurtigt vokse sig stærkere i de kommende år, siger Roger Alm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078