23948sdkhjf

5-års jubilæum og nyt vogntog på én gang

Sæsing Transport ApS er en lille vognmandsforretning i byen af samme navn midt mellem Brønderslev og Frederikshavn – sådan lidt nord for Østervrå, og her holder Dennis Jensen (33) til.

Han er 4. generation i vognmandsforretningen efter sin oldefar Elmann Jensen, der etablerede den i 1936. Den blev senere overtaget af Dennis’ farfar Frank Jensen og senere igen af Dennis’ far Kim Jensen, som stadig er aktiv i forretningen.

Dennis kunne for et par uger siden fejre 5-års jubilæum for overtagelse af vognmandsforretningen og kunne samtidig glæde sig over at sætte en ny Scania R 590 B6x2*4 forvogn med ny 4-akslet påhængsvogn i drift.

- Jeg har tre lastbiler i forretningen. De to kører med kreaturer med min far og en chauffør bag rattet, mens jeg primært kører med korn og foderstoffer for Hedegaard, fortæller han.

Bilen har ikke fået for lidt med lakering, lamper og lir. Og dekoration på førerhusets bagvæg i form af et foto af en Scania R142 fra dengang forretningen hed Frank Jensen & Søn tilbage i 1980’erne.

- Det nye træk er mit første helt nye vogntog i forretningen, så jeg har virkelig kunne skræddersy det efter mine egne ønsker. Jeg kører over hele Danmark og ligger ude hele ugen, så jeg er rigtig glad for at have valgt Scania. R-serien har bare et suverænt førerhus, fastslår Dennis.

Forvognen er med styrbar bogieaksel bag trækaksel, fuld luftaffjedring, 9 tons forakseltryk, 19 tons bogietryk (11,5 + 7,5 tons). 500 liter dieseltank, 80 liter AdBlue-tank samt værktøjsskabe monteret på chassiset.

Drivlinen består af Scania DC16-121, 16,4 liters V8-dieselmotor på max. 590 hk/3.050 Nm. G33CM, 14-trins gearkasse m. integreret krybe- og overgear, Opticruise fuldaut. gearskiftesystem samt R4700D hydraulisk retarder. Enkeltreduceret R885-bagtøj med mekanisk differentialespærre, udv. 2,87:1 (1.009 o/min. i overdrive v. 89 km/t)

Opbygningen er med 3-vejs tippelad med E-Tarp-rullepresenning til bl.a. transport af korn og foderstoffer. Komplet sideafskærmning i begge sider. Produceret og monteret af Nordjysk Blæser-Service i Gistrup v. Aalborg. Chassiset er desuden forberedt for aftagelig, bagmonteret kran.

Påhængsvognen er 4-akslet med 3-vejs tippelad med E-Tarp rullepresenning til bl.a. transport af korn og foderstoffer. Komplet sideafskærmning i begge sider. Produceret og monteret af Nordjysk Blæser-Service i Gistrup v. Aalborg.

Maling har Skive Au2lak stået for.

Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm har stået for leveringen.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235