23948sdkhjf

Fem nye gasbiler til Ancotrans-flåden

Ancotrans i Tyskland har fået leveret fem nye Iveco S-Way udstyret med LNG-tanke (flydende gas) med en rækkevidde på op til 1.600 km. De følger efter to tilsvarende S-Way, som Ancotrans satte i drift i 2021.

- Vores fem nye Iveco gas-trækkere skal lige som de to foregående køre ud fra vores afdeling i Hamborg. De tyske vilkår for kørsel med ”grønne lastbiler” har længe været bedre end i Danmark, og efter en turbulent periode for energipriserne ser det ud, som om gaspriserne har toppet til gavn for TCO’en på gasbilerne, siger Mogens Røigaard, COO hos Ancotrans.

Gas-lastbilerne kan give en CO2-reduktion på brændstoffet på op til 100% - forudsat at der er tale om biogas. Med naturgas er reduktionen på 5-10%.

- Vi holder indtil videre vores gasbiler på den tyske side af grænsen. Det er egentligt ærgerligt, for biogassen er faktisk den eneste teknologi, der kan give markante CO2-reduktioner her og nu. Samtidig reduceres partikeludledningen, fordi forbrændingen af gas er markant renere end ved kørsel på diesel. Det er virkelig noget, der kunne styrke transportbranchens miljø- og klimaindsats også på den korte bane, siger Mogens Røigaard.

Både Ancotrans’ to første og de fem nye Iveco er af typen S-Way AS440S46 NP T/P LNG, dvs. 2-akslede sættevognstrækkere med gasmotorer på 460 hk og dobbelte tanke til opbevaring af flydende gas på chassiset. Tankene rummer op til i alt 390 kg flydende gas, hvilket giver en rækkevidde på ca. 1.600 km med 40 tons vogntogsvægt på en optankning. Det betyder, at bilerne f.eks. kan køre fuldt lastede skibscontainere mellem containerterminalerne i Hamborg eller Bremerhaven og København eller Aarhus og retur igen på én optankning.

De nye Iveco S-Way LNG er solgt af Key Account Manager Jesper Smedegaard fra IVECO North Europe i Albertslund og klargjort til levering af aut. IVECO-forhandler Bache A/S i Padborg.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188