23948sdkhjf

Mere jubel hos danske DAF: - Intet mindre end fantastisk

For andet år i træk har DAF, som det nok er de fleste læsere af disse spalter bekendt, vundet International Truck of the Year. Prisen blev uddelt ved et stort gallashow mandag 19. september på IAA-messen i Hannover, og det var DAF’s nye XD-serie, der blev kåret som årets lastbil.

Rita M. Hansen, marketingschef for DAF Trucks Danmark, har svært ved at få armene ned, efter at DAF Trucks også sidste år modtog prisen for lanceringen af langtursmodellerne XF, XG og XG+.

- Det er intet mindre end fantastisk. Med XD er vi kommet med et produkt, hvor der virkelig er sket en masse. Det er ikke kun, at vi har fået biler, der ligger inde under de nye ”masses and dimensions”, men at udsynet er så fantastisk i de nye XD’er – det skal man opleve, siger Rita M. Hansen.

DAF XD er udviklet til distributions- og anlægskørsel, og den nye serie bygger på samme platform som langtursserierne XF, XG og XG+. Juryen fremhævede blandt andet, at den nye XD-serie markant forbedrer det direkte udsyn, kabineplads, aerodynamikken, brændstofeffektivitet, komfort og sikkerheden.

- Den nye serie vil betyde, at vi forhåbentlig kan få fat i nogle af de segmenter, som vi måske ikke har haft så godt fat i tidligere. Vi håber virkelig, at vi kommer til at se et løft i de segmenter, som XD-serien specielt er henvendt til, siger Rita M. Hansen.

Men hvad er så udsigten for produktion og leveringstider, hvis man gerne vil have fingrene i sådan en ny XD?

- Hvis man gerne vil se den, så får vi de første demobiler hjem i oktober. De skal så lige opbygges, så jeg satser på, at de er klar til at komme ud og blive præsenteret, når vi kommer hen omkring 1. november. Der er åbnet for, at sælgerne kan bestille dem i systemet, og der kan allerede lægges biler ind, som produceres i første halvår af 2023.

Prisen som International Truck of the Year (IToY) - Årets Lastbil i Europa - har været uddelt siden 1977.

I dag udgøres juryen af 24 lastbiljournalister fra førende fagmedier over hele Europa. Danmark er repræsenteret ved Lastbil Magasinets redaktør, Rasmus Haargaard.

Rita M. Hansen er med i den sidste nye episode af Lastbil Magasinets podcast, der udkom onsdag. Lyt her.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206