23948sdkhjf

Lastvognsmekaniker takker af: 48 års tro tjeneste ved Volvo i Viborg

- Jeg har altid befundet mig godt her.

Så beskedent kan det siges, når man stopper som lastvognsmekaniker efter 48 års tro tjeneste hos Volvo Truck Center Viborg.

Hans Christian Duch begyndte i lære hos Volvo i 1974 og sidst i juli har han sidste arbejdsdag. Han blev egentlig udlært personbilsmekaniker, men to år efter han var færdigudlært, arbejdede han stort set kun på lastvogne og så var det sådan, det blev. Og der er sket meget gennem årene med de lastvogne, der har været gennem hænderne på Hans Christian Duch.

- Det er noget helt andet i dag, end det var, da jeg startede. Særligt de seneste 20 år er teknologien virkelig løbet stærkt. I dag skal alt fejlfinding ske ved brug af en computer, men før det skulle vi se og lytte og måle os frem til, hvad og hvor fejlen kunne være, siger Hans Christian Duch og tilføjer:

- Den største, men også sjoveste udfordring, har for mig været, da de kom med FH-modellen. Der var al den nye teknologi samlet, og det var der, det begyndte med fejlfinding via en computer.

Udfordringerne og det at lære nye systemer at kende, har været en motivation for Hans Christian Duch i de mange år hos Volvo. At intet har stået stille. Men når man spørger ham, hvad han kommer til at savne mest, når han nu siger farvel til sin arbejdsplads, så er det kollegerne, han nævner.

- I mange år var vi den samme flok her, og vi har altid haft et godt kammeratskab. Det kommer jeg selvfølgelig til at savne. Mine gode kolleger. Selve arbejdet kan man jo sådan set godt undvære, lyder det fra Hans Christian Duch.

USA-tur med Volvo

Sammen med en af de gode kolleger, har han to gange vundet Volvos interne konkurrence for lastvognsmekanikere. Det har givet ham to ture til USA sammen med kollegaen og andre fra Volvo.

- De gange vi har været afsted, er vi startet i Sverige, hvorfra vi er fløjet til Amsterdam og videre derfra til USA, hvor vi så var i New York og Miami og flere andre steder. Vi var selvfølgelig også inde at se Volvo-fabrikkerne, og det har begge gange været en kæmpe oplevelse, siger Hans Christian Duch.

Når han siger farvel til kollegerne og arbejdet, siger han også goddag til mere tid til sig selv. Den tid skal han bruge på noget, han har forsømt på det seneste, fordi tiden ikke har været der til det.

- Jeg skal cykle. På min racercykel. Det får jeg tid til nu. Og mon der så ikke også lige er et par projekter på huset derhjemme, jeg skal have kigget på, slutter Hans Christian Duch med smil i stemmen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094