23948sdkhjf

Nu kommer den elektriske eEconic til Danmark

Nu begynder serieproduktionen af den fuldt elektriske Mercedes-Benz eEconic, og det allerførste eksemplar har kurs mod Danmark. Renovationsvirksomheden Urbaser har bestilt 35 styk af den nye el-lastbil, som inden længe vil kunne ses på de danske veje.

De nye lastbiler til Urbaser vil blive leveret løbende og skal efter planen køre i fast rutekørsel i flere større danske byer allerede fra i år.

Omstillingen fra diesel- til elkraft stiller både krav til opladningsfaciliteter og ruteplanlægning, men det bekymrer ikke adm. direktør hos Urbaser, Stefan Olin. De nye el-skraldebiler skal nemlig lades op om natten og er samtidig tiltænkt byruter, hvor rækkevidden ikke er en hindring.

Faktisk er eEconic særdeles velegnet til opgaverne i tættere bebyggelse, for den elektriske drivline gør lastbilen stort set lydløs, mens det lave førerhus med store vinduespartier og glasdør sikrer eksemplarisk udsyn.

- Vores opgave består i at afhente affald på en måde, så vi støjer, sviner og generer mindst muligt, og her er eEconic ideel. Samtidig er fremtiden jo elektrisk, og den udvikling vil vi gerne støtte op om, siger Stefan Olin.

Også hos Mercedes-Benz Trucks i Danmark er der begejstring at spore over den store ordre, som ifølge eMobility og PR manager Mikael Voigt for alvor indvarsler begyndelsen på en elektrisk fremtid for den tunge transport:

- Den klassiske Econic med dieselmotor har længe været den foretrukne lastbil i renovationsbranchen, og med den nye eEconic ser vi frem til at forsvare vores førerposition med en gennemført opdateret og fuldt elektrisk version af en årelang succeshistorie, siger Mikael Voigt.

Den nye Mercedes-Benz eEconic har en tilladt totalvægt på 27 ton og er udstyret med to elmotorer, som hver leverer en effekt på 330 kW med mulighed for peak-ydelse på op til 400 kW. Dertil kommer en batteripakke med en samlet kapacitet på 336 kWh, som kan lades med en effekt på op til 160 kW.

Den elektriske drivline optager mindre plads. Det har blandt andet gjort det muligt at udforme cockpittet med helt fladt gulv til gavn for rummelighed og endnu bedre ind- og udstigningsforhold.

De første eksemplarer af den nye Mercedes-Benz eEconic forventes leveret i Danmark i slutningen af sommeren.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203