23948sdkhjf

New Generation DAF XD bliver afsløret på IAA 2022

New Generation DAF XD bliver afsløret på IAA i Hannover, Tyskland, i september.


New Generation DAF XD er baseret på platformen i "International Truck of the Year 2022", de prisvindende langturslastbiler XF, XG og XG⁺ . Førsteklasses funktioner – herunder brancheførende aerodynamik, drivlinjer, siddestilling og pasform og finish – vil nu også blive introduceret i distributions- og erhvervsbranchen.                                                                                                                    

New Generation DAF XD har en stor forrude og store sideruder med ultralave rudelister, hvilket giver direkte udsyn, hvilket er nøglen til sikker bykørsel. Førerhusets lave placering giver optimalt direkte udsyn, og det samme gør den valgfri kantstensrude. Et ultimativt indirekte udsyn garanteres takket være det unikke DAF Corner View og DAF's digitale kamerasystem.

Brændstofeffektivitet og den lave CO2-udledning opnås bl.a. gennem aerodynamik i førerhuset, en ny PACCAR MX-11 drivlinje og avancerede chaufførassistentsystemer. DAF Connect-vognparkstyringssystemet giver mulighed for tidsbesparelser i forhold til trådløse softwareopdateringer. Omfattende tilgængelighed af kraftudtag, tilkoblingsmoduler på chassiset og tilslutninger gør lastbilerne særdeles opbygningsvenlige.  

- New Generation XD tilbyder uovertruffen tilgængelighed for chaufføren, som bydes velkommen i et stort førerhus med en rummelighed på op til næsten 10 m3. Uovertrufne justeringsområder for sæde og rat garanterer den bedste kørestilling for chauffører i dette segment. Det flotte og meget ergonomiske instrumentbræt har krystalklare og fuldt digitale instrumentpaneler. Køre- og manøvreevner drager fordel af et helt nyt design af chassisets forende, førerhusaffjedring og bagakselaffjedring. Det betyder, at den helt nye XD ikke kun er en drøm at arbejde og leve i – den er også en fornøjelse at køre, lyder det fra producenten.                                      

New Generation DAF XD vil blive tilgængelig i tilgift til de populære, alsidige DAF CF-distributions- og erhvervslastbiler. Produktionen forventes at starte i efteråret 2022. Selvfølgelig er DAF XD køretøjsplatformen fuldt forberedt til at passe til alle typer drivlinjer, herunder alternative drivlinjer.
 

 

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vejafgiften andenbehandlet på 38 sekunder
Daimler og Toyota vil bygge lastbiler sammen
Scania lukker Södertälje-fabrik i tre måneder
Mercedes runder elektrisk milepæl i Danmark
Stærke oldschool-V8'ere til P. Olesen
Svensk kraftkarl til CSK
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203