23948sdkhjf

Nyt grønt logistikcenter tages i brug i Eskilstuna

Der blev snakket bæredygtighed og fremtidens logistikløsninger torsdag, da Frode Laursen indviede første fase af sit nye logistikcenter på i alt op til 85.000 m2 i Eskilstuna.

I første omgang tages 40.000 m2 nu i brug. Logistikcentret er bygget efter Frode Laursens Green Warehouse-vision, der bl.a. betyder stort fokus på CO2-venligt byggemateriale, vand- og varmegenvinding og 100 % grøn strøm.

- Eskilstuna er vores mest bæredygtige logistikcenter til dato. Her tager vi al den erfaring, vi har fra vores tidligere lagerbyggerier, og kombinerer dem med den seneste teknologiske udvikling og et tæt samarbejde med nøje udvalgte leverandører, fortæller CEO i Frode Laursen, Thomas Corneliussen.

Den erfaring har bl.a. resulteret i at alle stålbjælker er lavet af genbrugsstål, der er brugt CO2- neutral isolering, ligesom der er etableret et såkaldt NOXOUT-tag, som optager de skadelige NOxpartikler. Endelig bliver regnvand genanvendt til vaskehal, rengøring og toiletter.

- På den måde har vores bæredygtighedsfokus både været i etableringen af logistikcentret og i den videre drift, fortæller Thomas Corneliussen.

Frode Laursen har i forvejen 650.000 m2 logistikcentre i Norden og Nordtyskland. I Sverige har Frode Laursen logistikcentre i både Åstorp og Gøteborg, men det er virksomhedens første logistikcenter i Mälardalen.

- Vi er rigtig glade for placeringen her Eskilstuna Logistikpark tæt på store retailers som COOP og Amazon. Det passer perfekt til en virksomhed som vores, der har FMCG som kerneområde, siger Thomas Corneliussen.

De første kunder er flyttet ind, og der er indtil videre skabt cirka 50 nye arbejdspladser på det nye logistikcenter med udsigt til flere den kommende tid.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vejafgiften andenbehandlet på 38 sekunder
Daimler og Toyota vil bygge lastbiler sammen
Scania lukker Södertälje-fabrik i tre måneder
Mercedes runder elektrisk milepæl i Danmark
Stærke oldschool-V8'ere til P. Olesen
Svensk kraftkarl til CSK
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093