23948sdkhjf

Rekordhøje benzin-og dieselpriser får flere og flere til at stille bilen

Mellem 17.39 og 17.49 kr. for en liter benzin og 14.89 til 14.99 for en liter diesel.


Sådan ser brændstofpriserne ud ude hos forbrugerne i disse dage, og de galoperende brændstofpriser – de højeste siden september 1982 ifølge DrivkraftDanmark.dk - gør ondt på bilisterne.

Faktisk så ondt, at stadig flere bilister vælger at lade bilen stå hjemme i garagen, fremgår det af en helt ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.279 bilister.

Ifølge tallene indhentet i denne uge svarer 33 procent - eller hver tredje bilist -, at de kører mindre på grund af de stigende brændstofpriser.

Det er en klar stigning sammenlignet med i februar, hvor Applus bilsyn gennemførte samme undersøgelse blandt 1.322 bilejere. Dengang lød samme tal på 18 procent af de adspurgte.

Andelen af bilister, som kører det samme som før Ukraine-krigen, der har været den væsentligste katalysator for de vilde prisstigninger, er i samme periode faldet fra 82 til 66 procent, viser de to undersøgelser.

Og den kan falde yderligere, hvis priser fortsætter deres himmelflugt, vurderer Applus Bilsyn.

- Alle bilejere får i øjeblikket kærligheden at føle, når de tanker bilen. Priserne stiger i øjeblikket nærmest uge for uge, og der er i prismæssig forstand ikke rigtigt noget sted at skjule sig som bilejer, bortset fra at køre mindre. Fortsætter benzin- og dieselprisen yderligere op, vil vi se endnu flere, der bogstavelig talt lader bilen stå i indkørslen, vurdere teknisk konsulent hos Applus Bilsyn, John Gantzhorn.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219