23948sdkhjf

Freightliner sender tung el-lastbil i serieproduktion

Efter mere end en million miles (1,6 millioner kilometer) flådetest hos kunder er Daimler Trucks nu klar til at sætte den fuldelektriske Freightliner eCascadia i serieproduktion i 2022.

Freightliner har testet den elektriske udgave af den markedsledende langtursmodel Cascadia hos udvalgte kunder på det nordamerikanske marked med en testflåde på mere end Freightliner eCascadia samt den lettere eM2-model.

Freightliner eCascadia har pt. en rækkevidde på op til 230 miles (370 km) og er målrettet lokal og regional distribution.

Daimler Trucks har i udviklingen trukket på sin globale platform for elektriske lastbiler under navnet ePowertrain. Denne platform danner også grundlag for udviklingen af Mercedes-Benz eActros, som allerede er i produktion, samt eEconic, som går i produktion senere på året.

Freightliner eCascadia drives af en elektrisk aksel integreret med en el-motor og gearkasse i en kompakt enhed. Den fås med dobbeltmotor (470 hk) eller en enkelt motor (320 hk). Der er mulighed for en vogntogsvægt på op til 37 ton, og batterierne kan lades op til 80% på ca. 1,5 time.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.813