23948sdkhjf

Lastbil skal bruges til noget særligt... men først skal den pimpes

- Det er en religion for mange, det der med lastbiler, har jeg fundet ud af, men der er jeg ikke nået helt til endnu.

Det forklarer Jeanne Thylkjær Fjorback, der netop har købt sin første lastbil. En brugt 3-akslet MAN trækker, der i næste uge skal til maleren og forvandles fra rød til pink. Og det er både det udvendige af førerhuset og fælge, der skal under penslen.

Med stor succes har Jeanne Thylkjær Fjorback i fem år holdt kurser for kvinder, der gerne vil lære at håndtere en boremaskine, fikse en dryppende vandhane og blive klogere på hvilke rawlplugs og skruer, det kræver, når en hylde skal sættes op. Indtil videre har den selverklærede handywoman holdt sine kurser i Aarhus og København, men det skal der laves om på, og derfor har hun købt den brugte MAN og en trailer, der nu skal bygges om til et kørende kursus-træk.

Fra Jeanne Thylkjær Fjorback fik ideen til at føje en lastbil til sin handywoman-forretning til hun satte underskriften på en købsaftale hos MAN TopUsed, gik der fem uger.

- Da jeg fik ideen, vidste jeg intet om, hvad jeg skulle kigge efter, så jeg sad i 14 dage og fattede ingenting. Jeg tænkte, hvis nu jeg bare køber en eller anden trækker, så kan jeg putte hvilken som helst slags trailer på. Så jeg skulle have noget hjælp og tog fat i en tidligere kollega, der nu er ved MAN, og han satte mig i kontakt med en sælger ved TopUsed, fortæller Jeanne Thylkjær Fjorback.

MAN har aldrig oplevet noget lignende

Den tålmodige sælger, Brian Stoltenborg ved MAN TopUsed i Padborg, fik sin sag for, da han skulle finde det rette køretøj til sin nye kunde.

- Jeg vidste så lidt om det, at jeg ikke engang kunne forklare, hvad det var, jeg ville spørge om. Og da jeg første gang skulle op i trækkeren, måtte jeg spørge, ”Hvordan gør jeg?”. Jeg tror aldrig, MAN har oplevet noget lignende, griner Jeanne Thylkjær Fjorback og roser Brian Stoltenborg til skyerne for hans hjælp med alt vedrørende køb af trækkeren og "alt det udenom".

I dag ved hun mere. Om lastbiler, trailere og "alt det udenom". Hun ved, hvad en trækker er, og hvad en forvogn er. Hun ved, at lidt gejl og lir og LED-lys er fedt. Hun har sat sig ind i regler omkring tachograf, EU-kvalifikationsbevis og køre- og hviletider. Hun har søgt på nettet efter ”pimpede lastbiler” og har fundet ud af, at det vil se lækkert ud, hvis fælgene på trækkeren bliver malet pink. Så det matcher førerhuset og det pink firmalogo på traileren. Ikke en hvilken som helst pink. Men lige nøjagtig en pink, der aldrig går over i babylyserøde eller lilla nuancer.

- Jeg var ved fem forskellige lakerere for at kigge på farver, men ingen af stederne havde de den farve, jeg ville have. Så søgte jeg på Instagram efter ”pink trucks” og fandt en australsk lastbil, der var lige den farve, jeg ledte efter. Jeg skrev så til den kvindelige chauffør, der ejer lastbilen, og spurgte om jeg måtte få farvekoden, og hun var så sød at sende mig den, fortæller Jeanne Thylkjær Fjorback.

Farvekoden er blevet sendt til den lakerer, der skal male førerhus og fælge. Og fredag i denne uge kører Jeanne Thylkjær Fjorback en tur til lakereren for at se farven på, når de første fælge er blevet malet.

- Jeg er pænt nervøs. Og spændt. Der er flere, der har sagt til mig, at hvis farven ikke er ”rigtig”, er jeg den eneste, der ved, hvordan den skulle have set ud.

Men hey, jeg vil jo have, den skal være lige nøjagtig som den farve pink, jeg så på Instagram, siger Jeanne Thylkjær Fjorback. Hendes stemme slår flere gange over i latter, mens hun taler.

Husbonden bag rattet

Et ”handywoman”-kursus hos hende, skal være sjovt, lærerigt og tages seriøst. Kurset afsluttes med certifikat-overrækkelse, hvor alle deltagende får et pink certifikat med hjem. Og når turen ”Handywoman On Tour” ruller ud i landet, vil der også være lyserøde bobler i traileren at slukke tørsten med. Planen er, at MAN trækkeren med trailer kører sin første tur i marts 2022. Jeanne Thylkjær Fjorback har ikke kørekortet, der giver hende lov til at køre trækker og trailer på tour. Men det har hendes mand, og han har sagt ja til at agere chauffør for det pink træk.

- Jeg har fundet ret meget pink lastbil-gejl på nettet og sendt til ham, så han ved, hvad han har i vente. Ej, det er bare en joke. Der skal da pimpes lidt indvendigt i førerhuset også, men jeg har ikke lagt mig fast på noget endnu. Først skal vi have det udvendige på plads, siger Jeanne Thylkjær Fjorback.

Når Handywoman On Tour skydes i gang til marts næste år, vil både private og firmaer kunne booke lastbilen med tilhørende handywoman til at komme forbi.

- På fem år har jeg haft 2.000 kursister gennem. Og jeg ser da for mig, hvad der sker, når firmaer begynder at booke mig til et event… så vælter det ud med damer fra kontorerne, der træder ind i traileren til gør-det-selv-kursus og lyserøde bobler, siger Jeanne Thylkjær Fjorback med smil i stemmen.

Hun kan følges på Facebook og på hjemmesiden www.handywoman.dk kan du blandt andet læse mere om kurset "Bliv certificeret handywoman", der også kan gives som en gave til hustruen, kæresten, søsteren, moderen eller veninden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125