23948sdkhjf

MAN ruller den nye TGS-serie ud i Danmark

I Danmark er MAN klar med lanceringen af TGS-serien til entreprenørbranchen. Modelserien dækker alt lige fra tip-biler, snerydning, kroghejstransport, containertransport, dumperkørsel og maskintransport.

TGS-serien dækker alt fra 18 til 32 ton ved hjælp af varianter med to, tre og fire aksler og alle mulige akselkombinationer, inklusive træk på flere aksler. Flere varianter kan også leveres med HydroDrive, den hydrostatisk foraksel, som har sin styrke under kørsel, hvor man sporadisk har brug for træk på forakslen, fx i grusgraven eller på byggepladsen. Samtidig er HydroDrive betydeligt lettere end konventionelt, permanent mekanisk forhjulstræk og uden en øget chassishøjde.

TGS-serien leveres med to motorfamilier. For lettere kørsel, hvor der kan være behov for en høj nyttelast, er D15-serien et godt valg. Den lette og kompakte motorserie på 9,0 liter har effekter på 330, 360 og 400 HK. Den mere kraftfulde D26-motor på 12,4 liter er for mange det optimale valg til mere krævende kørsel. Her er effekterne 430, 470 og 510 HK.

Tre førerhusvarianter er tilgængelig i TGS-serien, det mellemlange NN-førerhus, det lange TN med et normalt højt tag og den lange TM med et mellemhøjt tag. De to sidstnævnte har henholdsvis en og to køjer. TM har en stående højde på næsten to meter foran passagersædet.

Automatiseret gearing, MAN TipMatic, er nærmest standard på det skandinaviske marked. TGS har TipMatic 12 trin og fås i forskellige versioner med og uden Intarder.

Komfort og sikkerhed

Med hensyn til udstyr følger TGS fjerntransport-lastbilen TGX på de fleste områder. Nederst på førerdøren sidder MAN EasyControl-switchpanelet, og indstigningen giver adgang gennem en dør med åbningsvinkel på næsten 90 grader.

TGS har de samme muligheder, når det kommer til håndtering af infotainment-systemer og navigation som TGX. Blandt andet har man mulighed for at vælge MAN SmartSelect, hvor man ved hjælp af en praktisk dreje- og trykknap enkelt kan håndtere disse systemer uden at miste fokus på vejen.

For at gøre kørslen lettere, og frem for alt sikrere i tung bytrafik, kan entreprenørbilerne udstyres med VAS (Video Turning System), Bird View (360 graders udsyn rundt om køretøjet) og en radarbaseret drejeassistent.

MAN lancerede i februar 2020 et komplet nyt TG-program med nye generationer af de fire lastbilserier, TGX, TGS, TGM og TGL. Med introduktionen af TGS på det danske marked er MAN's lastbilprogram ny komplet opdateret i Danmark.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.24