23948sdkhjf

I dag ruller 14 klimavenlige skraldebiler ud på vejene i Sønderborg

14 nye klimavenlige renovationslastbiler bliver i disse dage sat i drift for at hente affald hos borgerne i Sønderborg Kommune. Renovationslastbilerne skal køre for Sønderborg Forsyning, og da de kører på grøn biogas eller el, udleder de ingen C02.


Ti af renovationslastbilerne kører på klimavenlig biogas, mens de resterende fire kører på el.

Renovationslastbilerne blev fredag den 2. oktober 2020 indviet ved et arrangement hos Sønderborg Forsyning, og allerede mandag den 5. oktober bliver de klimavenlige renovationslastbiler taget i drift.

I Sønderborg Kommune er der i disse år stort fokus på at reducere områdets CO2-udledning gennem ”Project Zero”, der siger, at Sønderborg-området er CO2-neutral i 2029.

Også Sønderborg Forsyning, der står bag implementeringen af de CO2-neutrale renovationsbiler, ser frem til, at renovationsområdet i Sønderborg bliver endnu mere grønt.

Biogassen til renovationslastbilerne leveres af Danmarks største biogasproducent, Nature Energy, og bliver blandt andet fremstillet af gylle, organisk affald fra industrien og på sigt også sønderborgernes eget husholdningsaffald. De 10 renovationslastbiler, der kører på biogas, sparer 125.000 liter diesel om året. Det svarer til et mindre CO2-udslip med 300 tons årligt.

»Vi er meget stolte af at have styrket den grønne omstilling i Sønderborg ved at levere biogas til kommunens renovationslastbiler. Transporten rummer et stort grønt potentiale, og det er godt at se, at Sønderborg går forrest i omstillingen ved at bruge klimavenlig biogas, der kan give vigtige CO2-besparelser her og nu til os alle,« siger Peter Gæmelke, bestyrelsesformand i Nature Energy.

Det er renovationsselskabet Urbaser, som kommer til at stå for den daglige drift af de nye CO2-neutrale renovationslastbiler. En opgave, som renovationsselskabet ser frem til.

»Vi er enormt glade for, at vi står med denne spændende opgave sammen med Sønderborg Forsyning. Man har fra Sønderborg Forsynings side set fremad og stillet ambitiøse krav om både 100 procent el-biler og el-hybridbiler. Det passer rigtig godt til Urbasers mål om, at være den mest innovative, effektive og grønne renovatør på markedet. Borgerne i Sønderborg vil dermed opleve en lydløs og CO2-venlig indsamling. Det kan vi i fællesskab godt være stolte af,« siger kommerciel direktør i Urbaser, Stefan Olin.


Fakta:

De nye renovationslastbiler hos Sønderborg Forsyning kører på enten el eller grøn biogas. Det er renovationsselskabet Urbaser, der står for drift af de nye CO2-neutrale renovationslastbiler, som er af mærkerne Scania, Iveco og Mercedes.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vejafgiften andenbehandlet på 38 sekunder
Daimler og Toyota vil bygge lastbiler sammen
Scania lukker Södertälje-fabrik i tre måneder
Mercedes runder elektrisk milepæl i Danmark
Stærke oldschool-V8'ere til P. Olesen
Svensk kraftkarl til CSK
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125