ITD: Enig front dræbte afgiften
»At regeringen nu vender omkring kilometerafgiften og igen går stik imod sit eget regeringsgrundlag er resultatet af en stærk enig front i vognmandserhvervet og med transportkøberne. Vores branche er stærk, når vi står sammen, og når vi har kundernes og befolkningens perspektiv med i vores holdninger,« siger ITD’s erhvervspolitiske chef, Poul Bruun, i en kommentar til skrotningen af planerne om en lastbilafgift fra 2015.
Han glæder sig over, at der i regeringen har været en gryende bevidsthed om erhvervslivets konkurrenceevne.
»Alle ønsker sig job og velfærd. Det er glædeligt, at regeringen er på sporet af, hvad der kræves, nemlig ordentlige rammebetingelser for det erhvervsliv, der skaber arbejdspladserne og indtægterne til velfærden,« siger Poul Bruun.
V
ignet-ordning fortsætter
Skatteministerens argument for at droppe lastbilafgiften er, at opkrævningen vil være alt for dyr i forhold til indtægterne. At der nu ikke sker ændringer i lastbilernes vejafgift betyder, at den nuværende Eurovignet-ordning fortsætter i Danmark. Og det er der tilfredshed med i ITD.
Systemet fungerer ved, at der udsendes girokort en gang årligt til alle danske vognmænd. Udlændinge, der ikke allerede har betalt i et af de øvrige vignetlande, kan indbetale forskellige steder langs motorvejsnettet eller ad elektronisk vej.
»Det nuværende system koster ikke mange håndører at holde i gang. Kontrollen er relativt simpel og vil endda potentielt kunne forbedres med simple anordninger,« siger Poul Bruun.
[add:338]