23948sdkhjf

Minister klar til at tilbageholde cabotage-snydere

Transportminister Henrik Dam Kristensen er positivt indstillet over for at give politiet ret til at tilbageholde lastbiler, der har udført ulovlig cabotage, indtil bøden er betalt, eller der er stillet sikkerhed.

Ministeren vil nu have undersøgt, om der allerede er hjemmel til tilbageholdelsen i godskørselsloven, eller om godskørselsloven skal ændres, så der bliver hjemmel til det, skriver ministeren i et svar til Folketingets Transportudvalg.

»Det glæder os, at transportministeren på denne måde lever meget konkret op til regeringsgrundlagets løfter om at sætte ind mod ulovligheder og social dumping i transportbranchen,« siger DTL's chefjurist John Roy Vesterholm.

Forslaget kom oprindeligt fra DTL og var genstand for en vis debat i transportbranchen inden jul.

Det, ministeren skriver til Transportudvalget, er, at der i godskørselsloven er hjemmel til, at politiet kan tilbageholde et køretøj, hvis det har udført godskørsel i strid med godskørselsloven.

Nu anmoder ministeren Trafikstyrelsen om i samarbejde med politiet at undersøge, om der er behov for en ændring, så også overtrædelse af EU's regler (cabotagereglerne) kan medføre tilbageholdelse af et køretøj. Er det tilfældet, vil ministeren fremsætte forslag om ændring af godskørselsloven.

[add:317]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047