23948sdkhjf

Debat: Dobbeltmoralske miljøzoner

Redaktionen har modtaget et par debatindlæg i kølvandet på omtalen af muligheden for at få dispensation fra kravene til lastbiler, der kører i miljøzonerne i større, danske byer:

[pic:15943]Partikelfiltre endnu engang!

Nu har FDL's kontorleder, Jens Groot, allerede slået fast, at FDL er utilfreds med alle de kommunalt etablerede miljøzoner, så det behøver jo ikke gentages her endnu engang.

Men for at slå det fast én gang for alle, så er FDL selvfølgelig for et bedre og sundere miljø, også i bykernerne (tænk på, at der er jo ikke krav om partikelfiltre på den million af små lastbiler og varevogne, der til daglig suser rundt inde i bykernerne), derom ingen tvivl.

Men vi kan ikke lufte vores utilfredshed nok over den måde, regeringen tillader kommunerne at indføre regler på området, der virker som lovgivning med tilbagevirkende kraft.

Det er jo mange gange dobbelmoralsk, at man på regerings-/EU-plan vedtager faste forureningskrav, og erhvervslivet investerer i henhold hertil. Så tillader samme regering/folketing uden indvendinger, at tåbelige flertal i landets største byer vedtager regler, der går ret imod regeringens vedtagelser.

Og som det allermest frustrerende, så er det pludselig Miljøministeriet, der skal give evt. dispensationer. Er man ikke forvirret i forvejen, så er man det da nu. Forlydender beretter om, at der kan gives dispensation, hvis man kan bevise, at man ikke økonomisk magter at anskaffe et partikelfilter, hvorimod dem med kassen ikke kan få dispensation. Hvabehar?

Det er jo også dobbelmoralsk flere gange, når man ved/burde vide, at ingen sviner mere end DSB inde på hovedbanen. Nå, men det gør jo nok ikke noget, de er jo på finansloven.

Skal der gives dispensationer, skal man slet og ret give dispensationer til alle euro3-køretøjer, således at enhver, der i tillid til lovgivernes troværdighed om ikke at lovgive med tilbagevirkende kraft har investeret i en Euro3-bil får en normal afskrivningsprofil (5-7 år) på sit køretøj.

Så ville regeringen styrke sit i øvrigt ramponerede image hos erhvervslivet, og så skal vi nok sige til vore medlemmer om at stoppe klagesangen og så bare se at komme op på hesten igen og fremad.

Nuværende praksis er direkte konkurrenceforvridende som det allerførste, men vidner i allerhøjeste grad om, at sagerne håndteres i virkelighedsfjerne miljødrømmeres håbløse fantasier om at skaffe brød på bordet.


Christian Jensen, vognmand og formand for FDL
Nordvej12
9900 Frederikshavn

»Forskellige aktiviteter af bredere, væsentlig interesse for samfundet« - sikken formulering, er det muligt at få en nærmere udspecificering af, hvad det dækker over?

Det må da være ret og rimeligt, det ville jo ikke være særligt heldigt, hvis det nu er en finere udlægning af: »Vi har i Miljøstyrelsen fundet ud af, at det er blevet så vanskeligt at finde biler til transport i miljøzoner, at prisen for at få udført opgaverne er dyrere end forventet, og vi ser os nødsaget til at give dispensationer for at holde transportpriserne på et fornuftigt niveau«, vel?

Hvis - jeg understreger "hvis" - det skulle være tilfældet, så må jeg henlede opmærksomheden på ordsproget: »Har man sagt A, må man også sige B.«

I øvrigt, under min research vedr. lovgivning om partikelfilter, læste jeg et sted, at embedsmændene i Miljøstyrelsen havde beregnet, at montering af partikelfilter ville påføre de berørte vognmænd en udgift på ca. 15.000 kr. pr. køretøj. Måske de skulle have lavet en bedre research, før politikerne vedtog lovgivningen.


Poul Christensen
Brændeskovvej 37
5700 Svendborg

[add:209]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078