23948sdkhjf

Scania en sand fornøjelse for Brdr. Sand

John og Bo er brødre. De hedder Sand til efternavn. De driver en entreprenør- og vognmandsforretning i Løkken, der hedder Brdr. Sand. I deres forretning bruger og transporterer de meget sand.

For tre år siden fik Brdr. Sand leveret sin første Scania nogensinde af Stiholt i Aalborg, en 4-akslet R 650 B8x4 med wirehejs og beslag til bagmonteret kran. Og for nylig kom er en mere til, en ligeledes 4-akslet Scania R-model, dog ”kun” en 590’er, men stadig med wirehejs og beslag med bagmonteret kran.

Det er Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm, der igen har fået overbevist brødrene om, at Scania bare er det bedste, men det krævede dog ikke de store overtalelsesevner.

- Vores første Scania, som vi fik leveret i 2020, har ikke fejlet en skid. Den har desuden en rigtig god brændstoføkonomi, og så har den selvfølgelig også den helt rigtige lyd. Derfor skulle den næste i rækken selvfølgelig også være en V8’er, fastslår Bo Sand.

Det er Brdr. Sands chauffør Anders Sørensen, der kører i R 650’eren, og han passer den bare, som var det hans egen, fortæller Bo Sand, der selv er blevet kaptajn på den nye R 590’er. Firmaet har kun de to lastbiler, mens broderen John Sand er chef for entreprenørafdelingen, der råder over en alsidig maskinpark.

- Vi hører hjemme i Løkken men har også en afdeling i Brønderslev. Blandt vores vigtigste aktiviteter er grave-, nedbrydnings- og anlægsarbejde, kloakarbejde, udlejning af containere, kran- og entreprenørkørsel samt levering af sand. Dertil kommer en del transport og opstilling af badehuse på Løkken og Blokhus Strand, fastslår han.

Respekt for faderen

- Da vores far Birger Sand drev forretningen, var han egentlig Scania-mand og havde mange Scania - heriblandt også V8’ere. Da min bror og jeg overtog forretningen for snart 20 siden, skiftede vi til et andet svensk lastbilmærke, for de havde en forhandler nærmest i vores baghave, forklarer Bo Sand.

- Den lukkede dog for nogle år siden, så det var ikke længere et argument. Da det var tid til udskiftning af min tidligere Volvo, meldte Peter Munkholm sig straks på banen, og så trak han det længste strå. Han er bare en rigtig dygtig og reel sælger, og så er han også en meget behagelig mand at handle med, tilføjer Bo Sand.

Brdr. Sands nye Scania er en R 590 B8x4*4, der er opbygget med SAWO wirehejs, beslag for bagmonteret HIAB-kran samt VBG-træktøj til en 3-akslet kærre.

- Selv om jeg indimellem kører med tunge læs, ved jeg godt, at V8’erne nok er at skyde gråspurve med kanoner, men jeg lod mig sgu’ rive lidt med. Samtidig har det vist sig, at de faktisk går længere på literen end vores tidligere svenske lastbiler, fastslår Bo Sand.

- Jeg valgte nu også at skifte til Scania for at vise vores gamle far respekt. Han var jo Scania-mand om en hals, og jeg nåede heldigvis at have han med ude at køre nogle gange i R 650’eren. Dét nød han virkelig, siger Bo Sand og tilføjer, at brødrene desværre har mistet begge deres forældre siden.

- Det er lidt mærkeligt at tænke på, at vores entreprenør- og vognmandsforretning er opbygget af vores forældre, som ikke er her længere, og at vi nu står med ansvaret for at køre den videre. Heldigvis har vi fået de helt rigtige værdier med hjemmefra, så vi nu har en rigtig god forretning, og med to V8’ere i stalden tegner fremtiden lys, fastslår Bo Sand.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235