23948sdkhjf

Vognmand: Vi kan ikke køre alt som vi gjorde engang

Formanden for ATL, Henrik Tofteng, havde både ris og ros til egne rækker, da han talte til medlemmerne på årets generalforsamling. 

- Branchen er generelt blevet mere rummelig, men må stadig se indad for at løse udfordringerne med frafald blandt unge.

- Aldrig har der været så mange vejgodstransportlærlinge og så mange kvinder i branchen som lige nu. Men alligevel har udfordringerne med at skaffe arbejdskraft sjældent været så store, og det bærer branchen selv et medansvar for.

Sådan lød det fra Henrik Tofteng, da han tog ordet på generalforsamlingen, der i år var henlagt til Industriens Hus i København.

- Vi er nødt til at flytte os som arbejdsgivere, hvis vi skal holde på flere fra den unge generation. Jeg tror, det bliver stadig vigtigere at lytte til deres syn på arbejdsliv og familieliv og erkende, at vi ikke kan køre alt, som vi gjorde engang, sagde Henrik Tofteng.

Formanden fremhævede undervejs, hvordan et årelangt fokus samt kampagner som Job i Transport og arbejdsgruppen for flere kvinder i førersædet på få år har bevirket, at antallet af uddannelsesaftaler er fordoblet og i dag ligger på ca. 1.000. Samtidig er andelen af kvindelige godstransportelever oppe omkring 8 procent.

- Det er rigtig flot, og det er noget, vi alle skal være stolte af, siger Henrik Tofteng.

Ifølge formanden er der dog behov for, at stadig flere fuldfører uddannelsen, og at branchen selv bliver bedre til at afstemme forventningerne med de unge.

- Det er ressourcekrævende for alle parter, når unge falder fra, og vi skal sætte os som mål at reducere frafaldet. Samtidig skal vi nok også blive lidt bedre til at fortælle, at vi også er en branche, hvor der skal leveres varer alle døgnets timer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078