23948sdkhjf

Tung kontrol nord for Randers: - Vi så mange og alvorlige fejl

Politiet holdt multikontrol på Glenshøj 

Tungvognscenter Nord havde sammen med en række aktører torsdag 18. april 2024 arrangeret en multikontrol nord for Randers på motorvej E45.

Kontrollen foregik torsdag kl. 9.30 til 15 afholdt tungvognskontrol på rasteplads Glenshøj Ø og blev afviklet i tæt samarbejde med Operativ Færdsel fra Nordjyllands Politi, Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, De Veterinære Myndigheder, Miljøstyrelsen og politiets bremseprøvestand fra Tungvognscenter Øst.

Fælles indsats

- Det er virkelig stærkt, når vi kan rykke alle relevante instanser ud og lave en kontrol, der dækker alle aspekter. Det er en stor fælles indsats, som sikrer, at vi ikke står med nogle løse ender, siger leder af Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

- Formålet med en sådan tungvognskontrol, med så mange forskellige interessenter, er at kontrollere bredt i forhold til tung- og varevognstrafikken i Danmark. Kontrollen er målrettet føreren, køretøjerne samt køretøjernes last m.m. Der kontrolleres løn- og ansættelsesforhold, om førerne har erhvervet – og medbragt – de fornødne kørekort, beviser samt tilladelser m.m. i forbindelse med kørslen. Herudover kontrolleres, om køretøjerne er i lovlig og forsvarlig stand.

Broget buket af forseelser

Ved kontrollen blev der standset 109 tunge køretøjer, heraf 46 udenlandske. Herudover blev der standset og kontrolleret 51 varebiler. Heraf 8 udenlandske.

Til nedenstående resultater kommer eksterne myndigheders kontroller samt resultater. Hvad angår det politimæssige blev der i forbindelse med kontrollen optaget rapporter vedrørende:

- Køre- og hviletid samt fejl på kontrolapparatet. Dette fandtes både på danske og udenlandske køretøjer/chauffører
- Fejl og mangler; der for nogens vedkommende indebar synindkaldelser og herunder enkelte kørselsforbud
- Manipulation
- Herudover flere sager vedrørende overtrædelse af godskørselsloven
- Ulovlig cabotage

Politiet bemærker, at listen er ikke udtømmende.

Claus Kjær-Pedersen er tilfreds med antallet af køretøjer, som blev kontrolleret, men understreger:

- De mange rapporter viser desværre, at et passende kontroltryk på vejnettet er strengt nødvendigt, for det er mange og alvorlige fejl, vi møder derude.

Gammelt snyde-trick er ved at være en saga blot

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062