23948sdkhjf

Elektrisk eActros som vogntog til 40 ton

Mercedes-Benz Trucks er gået ind i en ny fase af praktiske test med den fuldelektriske eActros-serie i samarbejde med transportfirmaet Logistik Schmitt i den nordlige del af det tyske Schwarzwald-område.

Den batterielektriske eActros er nu godkendt som vogntog med en totalvægt på 40 ton – bestående af en forvogn og anhænger. Kombinationen har nu startet hverdagstest i firmaets daglige kørsel.

Der er bl.a. særlige krav til bremsesystemet for at køre i vogntog. Der er tale om en eActros 6x2 med 2-akslet anhænger, som nu prøves af i testkørslerne.

eActros gik i produktion i sommeren 2021 og er i dag tilgængelig som forvogn med tre eller fire batteripakker – til en anslået rækkevidde på op til 300 eller 400 km mellem hver opladning. Bilen er udstyret med en elektrisk aksel med to elmotorer, som leverer en kontinuerlig effekt på 330 kW og en topydelse på 400 kW.

Mercedes udvikler også eActros Long Haul med en rækkevidde på 500 km, som efter planen går i produktion i 2024. Denne bliver en trækker til fjerntransport.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188