23948sdkhjf

Volvo leverer fuldelektrisk lastbil til Sveriges førende supermarked

- Bilen markerer første skridt i overgang til elektrisk transport

Volvo Trucks leverer nu en fuldelektrisk lastbil til Sveriges førende dagligvare-forhandler, ICA Sverige, der begynder sin overgang til elektrisk transport. Lastbilen skal levere kølevarer i Stockholms byområde. Bortset fra at være fossilfri, vil lastbilen bidrage til markant reduceret støjniveau og luftforurening.

Den nye Volvo FE Electric vil komme ud at køre i første halvdel af 2021 og varetage ICAs daglige transportopgaver. Denne levering markerer det vigtige første skridt i samarbejdet mellem Volvo Trucks og ICA, der blev annonceret i november 2020, og som vil identificere elektrificerede løsninger for at reducere miljøbelastningen ved varetransport.

For at finde egnede ruter til elektrificering har ICA og Volvo Trucks' eksperter inden for elektromobilitet i fællesskab undersøgt parametre som nyttelast, kørecyklus, rækkevidde og karosseriløsninger for at optimere anvendelsesområderne for den nye elektriske lastbil i ICAs drift.

- Sammen med ICA har vi analyseret flere transportruter inden for deres svenske logistiknetværk med støtte fra Volvo Trucks' elektriske rækkevidde-simulator. Deling og analyse af detaljerede data har været afgørende for at hjælpe med at beregne energiforbruget til transporter - inklusive læsning og losning – på virkelige ruter og i trafiksituationer i realtid og derved finde den bedst mulige løsning til ICAs daglige transportopgaver, forklarer Johan Larsson, Volvo Trucks direktør for Electric Solutions.

Den fuldelektriske Volvo-lastbil bestilt af ICA kræver ikke ekstra dagopladning for sin specifikke rute, hvilket gør det let at udskifte det nuværende køretøj med en elektrisk model.

ICA Sverige og Volvo Trucks har lang erfaring med at arbejde for at reducere deres virksomheders miljøpåvirkning. ICA-koncernen har sat et mål for sit svenske datterselskab om at have et helt fossilfrit vejtransportsystem inden 2030, og for byområder skal dette mål nås allerede inden 2025. Målet nås ved at investere i ny teknologi og undersøge, hvordan initiativer til øget national produktion af biobrændstoffer kan støttes.

En vigtig del af samarbejdet mellem Volvo Trucks og ICA involverer elektrificerede transportløsninger i Sverige, både i bycentre og til sidst også på længere ruter mellem byer. ICA Sverige og Volvo Trucks vil samarbejde om at lægge grundlaget for elektriske transportløsninger ved at benytte eksisterende produkt- og servicetilbud og sammen teste nye teknologier. Begge virksomheder vil sammen fortsætte med at undersøge mulighederne for yderligere elektrificering af transport i ICA Sveriges logistiknetværk.

- Vi er meget glade for at være begyndt på vores elektrificerings transportrejse hos ICA. Vi arbejder løbende på at minimere klimapåvirkningen i hele vores værdikæde, og øget brug af elektrisk transport er et konkret bevis på dette. Gennem vores samarbejde med Volvo Trucks har vi mulighed for at tilpasse en elektrisk transportløsning, som ikke kun opfylder kapaciteten og rækkevidden til vores lastbiler, men også bidrager til betydeligt grønnere transporter, siger Emma Lindström, logistikdirektør hos ICA Sverige.

Volvo FE Electric blev lanceret i 2019 sammen med dens søstermodel Volvo FL Electric og er fuldt elektriske lastbiler, der er meget velegnede til distributions- og renovationskørsel. Volvo Trucks kører nu også test på sine elektriske tunge Volvo FH-, Volvo FM- og Volvo FMX-lastbiler, som vil blive brugt til både regional transport og byggeri i byer i Europa. Salget af disse lastbiler starter i løbet af 2021 med serieproduktion, der starter i 2022.

Fakta om Volvo FE Electric til ICA Sverige:

·         Volvo FE Electric 6 x 2

·         Vogntogstotalvægt 26 ton

·         Fire batteripakker med 66 kWh/batteri

·         Specialbygget opbygning med køleenhed, der drives af lastbilens batteri, installeres af en opbygger

·         Volvo FEE og Volvo FLE har været i serieproduktion siden 2019

Fakta om ICA Sverige:
Med omkring 1.300 butikker og en markedsandel på cirka 36 procent er ICA den førende dagligvareforhandler i Sverige. Virksomheden opererer i samarbejde med uafhængige ICA-forhandlere, der ejer og driver deres egne butikker, hvilket gør det muligt for dem at skræddersy koncepter og tilbud til den lokale efterspørgsel. ICA Sverige driver transporter svarende til ca. 125.000 kilometer om dagen for at levere til sit butiksnetværk.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297