23948sdkhjf

DAF CF Electric runder 150.000 kilometer

150.000 fuldt elektriske kilometer – næsten fire gange rundt om kloden. Det er den omfattende praktiske erfaring, som DAF har høstet med CF Electric hos flere kunder. De elektriske lastbiler med VDL E-power-teknologi bruges dagligt af kunder til transport af f.eks. fødevarer og containere.

Det er et år siden, at den første CF Electric blev leveret til kundetest, og i den forgangne periode har DAF fået masser af erfaring med i alt seks fuldt elektriske lastbiler. Det har blandt andet resulteret i en version, der internt kaldes "Fase 2" og har en ny generation af software og et nyt instrumentbræt.

»Vi har nu nået det punkt, hvor vi kan begynde at sælge CF Electric i begrænset antal. Vel en snes enheder på årsbasis. For at sikre fremragende kvalitet starter vi produktionen på en kontrolleret måde. Samtidig kan vi omhyggeligt opbygge vores servicenetværk, trinvis. CF Electric-trækkeren er nu tilgængelig for kunder i Holland, Belgien og i Tyskland i Nordrhein-Westfalen. Afhængigt af den lokale infrastruktur mhp. batteriopladning og mulighederne for eftersalg vil andre dele af Europa blive taget i betragtning,« siger Richard Zink, medlem af direktionen og ansvarlig for marketing og salg.

Brugen af CF Electric har hjulpet kunderne med at tage stilling til forretningsmodellen med en elektrisk lastbil og med at opleve, hvad dens brug betyder i daglig praksis. Hvor de i de første par uger kun brugte en begrænset del af deres elektriske lastbils rækkevidde på 100 kilometer, kører nogle transportvirksomheder nu omkring 250 kilometer om dagen med lastbilen.

»Det er et spørgsmål om at planlægge sine ture med omtanke. Evnen til hurtigt at oplade batterier – med det rigtige udstyr bliver de fuldt opladet på lidt over 30 minutter – betyder, at yderligere kilometer hurtigt bliver tilgængelige, hvis det er nødvendigt,« siger Richard Zink.

DAF CF Electric er en fuldt elektrisk 4x2 trækker, som er udviklet til distributionsopgaver i byområder med anhængere med enkelt eller dobbelt aksel og vogntogsvægte op til 37 tons. Lastbilen er baseret på DAF CF lastbilen – kåret til "International Truck of the Year 2018". Kernen i drivlinen er en 210 kW elektromotor, der modtager energi fra en litium-ion-batteripakke med en samlet kapacitet på 170 kWh. CF Electric har en rækkevidde på ca. 100 kilometer.

Lastbil Magasinet havde for nylig mulighed for selv at prøvekøre DAF CF Electric på en kortere rute i Frankrig. Læs mere om den elektriske CF og indtrykkene fra prøvekørslen i Lastbil Magasinets februar-nummer.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.39