23948sdkhjf

MAN overtager tidligere Nyscan-domicil

MAN styrker sin position i Storkøbenhavn.

For to måneder siden købte MAN-forhandleren HE Jørgensen A/S overraskende samtlige aktiviteter i Nyscan-koncernen, inklusiv seks værkstedsanlæg i Storkøbenhavn og på Sjælland.

Nu er Nyscans tidligere domicil på Avedøre Holme, lige syd for København, igen genstand for en handel, idet MAN Truck & Bus Danmark køber lastbilanlægget på Avedøre Holme af HE Jørgensen.

Brohoved

Med aftalen imellem MAN og HE Jørgensen, som er MAN’s største forhandler, får MAN Truck & Bus ”et vigtigt brohoved ind i Storkøbenhavn”, mens HE Jørgensen nu fuldt ud koncentrerer sig om at drive virksomhed på sin “hjemmebane” på Sjælland, lyder det fra MAN Truck & Bus.

MAN Truck & Bus har hele vejen igennem været positiv omkring HE Jørgensens overtagelse af Nyscan, selvom overtagelsen principielt intet har med MAN-forretningen at gøre.

- Det faktum at vores største MAN-forhandler har overtaget Nyscan-koncernen, og dermed seks lastbilanlæg med tilhørende autoriseret forhandling og service af Iveco, samt autoriseret service af Scania, vidner om, at vi i HE Jørgensen har en stærk og visionær forhandler, som med købet af Nyscan har konsolideret sin forretning, udtaler MAN’s administrerende direktør, Niels-Jørgen Toft Jensen.

Mere kapacitet

Om overtagelsen af anlægget på Avedøre Holme siger Niels-Jørgen Toft Jensen videre:

- København er naturligvis en vigtig strategisk base for MAN. Vores anlæg i Greve kører i dag på fuld kapacitet i toholdsskift og en mulig udvidelse af værkstedskapaciteten i Greve, i form af en tilbygning af flere værkstedsbaner, har længe været på tegnebrættet. Nu kan vi droppe disse planer og i stedet udnytte en markant forøget værkstedskapacitet med overtagelsen af anlægget på Avedøre Holme.

Samdrift og fælles ledelse

For at udnytte de fulde synergier med overtagelsen af anlægget på Avedøre Holme, vil MAN Truck & Bus køre de to værksteder med fælles ledelse. Målet er at sikre kunderne en hurtig adgang til service, og det betyder, at MAN fremover driver de to værksteder under fælles værkstedsledelse og med fælles bookingsystem, ligesom reservedelsforsyning og lagerstyring også indgår som fælles projekt.

Målet er altså at sikre fuld udnyttelse af kapaciteten til fordel for kunderne i københavnsområdet.

 

Last-, varebiler og bus

Foruden service af lastbiler skal MAN’s voksende bestand af varebiler også serviceres på Avedøre Holme, ligesom der i området ligger flere store busoperatører, som kører MAN og Neoplan busser, der med fordel kan få serviceret vognparken i det nye MAN-anlæg.

MAN ser også placeringen som et vigtigt strategisk brohoved i salget af MAN last- og varebiler i Storkøbenhavn. Derfor skal der ansættes nye last- og varebilssælgere med base i det nye anlæg på Avedøre Holme.

- Siden efteråret 2017 har MAN også solgt varebiler. Vores undersøgelser viser, at efterspørgslen efter et dedikeret, professionelt og ikke mindst kundeorienteret B-2-B værksted er stor i København. Med et værksted, der har fokus på varebiler og med placering på Avedøre Holme, kan vi bedre nå kunderne i København, på Amager og i omegnskommunerne, udtaler MAN’s varebilschef Nicolai sperling.

Opstart allerede 1. juni

Med handlen imellem HE Jørgensen og MAN Truck & Bus er der aftalt en hurtig overtagelse, allerede 1. juni. Det giver stor travlhed med at få alle systemer og arbejdsrutiner kørt i stilling.

Som udgangspunkt overtager MAN alt det personale, som ønsker at følge med over. På sigt skal værkstedet på Avedøre Holme have en kapacitet, som er væsentligt større, end den nuværende bemanding tillader. MAN leder derfor efter kvalificerede medarbejdere som supplement til de medarbejdere, der overtages fra Nyscan.

Om nyt MAN-anlæg

Avedøre Holme: Samlet 22.500 kvadratmeter. Bygninger, inkl. værksted, reservedelslager og kontorer 2.500 kvadratmeter. 12 værkstedsbaner og vaskeanlæg.

MAN Truck & Bus Danmark A/S er datterselskab i MAN-koncernen og en del af VW Group. Det danske selskab har 220 medarbejdere, der sælger og servicerer last- og varebiler samt busser i Danmark. Fordelt på hovedkontoret i Storkøbenhavn og fem filialer.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203